10 kg handbagage, check

Klockan tickar och jag är just klarre med packning och kackning, för att ge mig av till sverige över jul.
Tre handbagage, proppade med kläder, skor men framför allt julklappar.
  Nusse och jag gjorde barca fo sho igår, femtielva timmars shopping; en nyårsklänning och en hunka julklappar som resultat. Julklapp till portugiserna kirrade vi dessutom, det enda vi missade var harembyxorna..'

Väl hemma lökade vi på, splittade en xiabata och gjorde pannkaka. till typ 10 pers. Lärde oss hemligheter om ugnen och såg ännu ett tjockpannkake monster växa fram i gasugnens sköte. Tunnpannkakor blev det också, men de ligger mest kvar på fatet och hoppas på bättre tider (typ som att nusse ska bli taggad på rester)

Nu ska jag snöra på mig pjuksen och flaxa iväg över rocca. Nycklar ska jag lämna bakom mig, katching.
4 i eftermiddag är jag i umeå. Shit pommes

Glögglor i mossen

Sitter de sista femtifem minuterna på COM HEM i Big B.
Plågsamt att sitta ner i och med att min kropp, från nacke ner till tå, ömmar som dåligt stryk efter helgens alp-bravader.
Annars känns det dock hel gött!!

Imorn har jag min första dag i frihet, på onsdag min andra, torsdag min tredje etc etc, ja ni fattar dealen.
 Sitter och trycker på ett sälj, ett misstänkt fulsälj självklart inte en tabbe av mig utan direkt kopplat till ledningen. Överväger att ta ett samtal till innan slutgogongen går (nu om femti minuter) men är inte riktigt övertygad om förtjänsten med det hela. Finns lixom ingenting att hämta, förmodligen en ilsken själ i andra luren som skäller och skäller, om allt mellan himmel och jord. Det är ett hårt liv, livet som teflefon säljare.

En nyhet för att bryta radiotystnaden; jag har hittat en och annan julklapp. Inspirationen flödar till när man strosar in och ut genom barcas trånga gränder, och en mojito på det hela gör inte saken sämre.
Både jag och nusselito fick De Svåra klapparna klappade och klara under gårdagen, katching.
Nu ska jag jamma slutklämmen, ring klocka ring!!
(julrimmen kommer tidigt i år)


På onsdag blir det rimstuga på rocca nummer 6,
bland koppar av glögg, goda ostar och kex. 
Nusse och sanna paket med vers styr,
från tidig kväll framtills att dagen åter gryr.
Fjäderlätta klappar från gamla stans kvarter
ty vi reser hem utan reväska; handbagage och inget mer!
Nu avslöjas inget mer, lite spänning må vi ha kvar
ni får sjå er, helt enkelt vänta på ankomsten av tomtefar

fri dag

Den här dagen har börjat så jävla bra.
Egentligen började den nog redan igår när jag insåg att jag inte var tvungen att hetsa bort till andra sidan av stan till kvart i 9 som alla andra dagar. Nä, för jag fick slagga ut. I princip huur länge jag ville. Ty jag jobbar inte idag!

Nusse skulle koka ägg till frulle. Själv fick jag ett oanat flingsug från ingenstans. Scenariot utspelade sig  en lägenhet högt över marken och utan en enda flinga i syn. GASP!
  Lösningen då: Nusse kokar på medan jag kilar till carrefour, våran ledstjärna och fyr när vi fammlar i mörkret, och kirrar flingor, mjölk och ett par andra livsnödvändigheter.
Frulle, svenskt kaffe vid det gigantiska matsalsbordet (vi har ju typ en matsal). Anekdoter från gårdagen och ännu ett hipp hupp huffa för Nusse som sagt upp sig. Clash och morgon mys. Nusse flaxar till jobbet med en försoven jakob. Jag sitter kvar.

Har varit ute en sväng i solskenet. Luktat på granris, återvunnit och köpt ingredienser till glögg. Ferran ska få hemmagjord glögg och peppisar till julklapp. Han har aldrig smarrat något av det. mihi.

Min bussgår om en timme. Jag har inte packat klart och jag vet inte varsifrån jag ska åka eller egentligen vars jag ska.
Tummen upp, sundelin!
Fast å andra sidan; missar jag denna bussen så finns alltid nästa. och nästa. och nästa

PÅ söndag är jag tillbaka i stan igen.
Tills dess, "No cervesa POR FAVOR"

Efter regn kommer solsken

Solen skiner på nytt över barcelona stad.
Det har regnat på våra hjässor, balkonger och kläder under ett par dagar. Min tvätt som jag så självsäkert hängde upp under klar himmel har hängt dyngsur tre dagar i sträck. Igår natt hängde jag den inomhus för säkerhetsskull.
Självklart är det stjärnklart hela natten och strålande sol när jag vaknar, trött och med igenvarade ögon.
Kallt som fan, visserligen, men sol i sinne varm och brun inne.

  Idag är sista dagen för veckan i luren för min del. Imorn har jag tatt mig en ledig dag för att fluxa iväg till fjälls.
Lite alpin världscup, hotellboende och brädåkning deLuxe. Det ska nog sätta guldkant på tillvaron.

  På tal om guldkant så går lussebulls-krängningen framåt. Igår bakade jag och Nathan in på småtimmarna. Sista plåten hamnade i "ugnen" kring 12 snåret och uppvärmd sangria med en squett glögg tjänade som halsvätare. Julstämningen smög sig på i halvtidsvilan. 
  Nusselito börjar bli frisk, och fick tjäna som dj och moraliskt stöd under baket. Lön för mödan fick hon naturligtvis, en nybakad lussebulle som försvann som smör i solsken. Lägenheten doftade saffran och nybakat när jag vaknade imorse, det var en mysig känsla. En känsla som jag fick njuta av i kanske 5 sek, innan jag insåg att jag försovit mig och var tvungen att rusa för att få brud och bullar ombord på metron i tid.

  Sofia och jag softar på, tre våningar upp på Rocca 6. Trapporna är visserligen fortfarande lika tunga, men en slags frid har sänkt sig över slagfältet. Sofia och jalle j har varit däckade i feber och jävligheter, men nu verkar båda två vara på benen och i slipad form för lite kvällsaktiviteter kantänka kanneha.

  Nu ska jag återgå till det jag får "betalt" för. Kränga skit.
(Det jag egentligen kommer sysselsätta mig med är att sniffa glöggkryddor och drömma mig bort. Att sälja känns mer och mer avlägset. På måndag är min allra sista dag)

Later slater

Flyttfåglar

Andra advent. Jag vaknar upp av att Adam svär och lever rövare i hallen. Han har missat flyget hem.
Happ. Och så magsjuka på det. Galla och vattendiaré.
Hurrikutt kebab och kloaköl är inte en bra kombo. Inte om man vill behålla tarmarna i allafall.

Så sitter jag här. I vår gigantiska bäddsoffa. Under två täcken och med nytvättat hår.
Jag har haft hyr-lägenhets-ångest hela dagen. Vilket har resulterat i;
Ett stycke halvpackad resväska
Utsorterad garderob
Ihopplockande av undertecknads samtliga pinaler (utom mixerstaven och vitlökspressen)
Och så ännu mer ångest, förstås.

Mikal ringde och gjorde min dag. Nusse och jag frullade knäckebröd med ägg i köket, med spisen som bord. Köket är lägenhetens varmaste rum, och blodet isar så fort man sticker näsan utanför köksdörren.

Vi skulle baka lussebullar ikväll. Därför hetsade jag till ikea och fetaste carrefour i förorten, släpade hem ingredienser för 2 storbak bullar, typ ett kilo pepparkakor och 6 liter glögg. En totalus av kanse 20 kilo. Eller så kändes det iallafall. Och vad händer? radiotystnad från de andra bagarna. Deppen.

Majsan och carrolito åker hem nu i veckan.
Det blir tomt.
Jag vill krypa ihop till en boll och bli bortsparkad tills jag känner mig gladare.
Ádeo

Later slater och saffran i lyxförpackning

Solen skiner och barnens ögon tindrar när de ser julpyntet i alla skyltfönster. Det är en smula paradoxalt med all julhets, fast utan snö. Krängde telefoni och bredband till Umeå idag och där pulsar man tydligen fram..
  Hela big B glittrar och glimmar, i viss mån i smaklig form men på somliga ställen är det rätt och slätt groteskt. Ute i Atmas hood dinglar neonfärgade kameler och paket om vartannat högt över gator och torg. Nästan så jag önskar mörkret tillbaka..Ramblan är dock rätt fin och de har smällt opp en fin julmarknad på placa del catedral som luktar gran gran och mera gran. jag går bara runt och myser.

  Igår var jag och Atma och klättrade på Bocca nord. idag kan jag knappt röra mina armar.
Men kul var det! jag har blivit extemt taggad på att bygga upp mina armmuckler och stretcha upp min kropp så att smidiga susselirejan kryper fram ur the shadows igen. vårens projekt, check!

  Idag vette tysan vad det blir för lajj. Slipper från multan om en 50 små minutrar. Atma golade om någon workshop som lät ganska lockande. Kanhända kanneha. Annars tar jag mig kanske en svängom i små butiker och kanske köper mig en kofta. Eller en overall. Tro fan att Den skulle behövas. Jag sover i stickad klänning, strumpbyxor och dubbla sjalar. SOVER. Och då är jag även inlindad i ett stycke sidenlakan, ett stycke tjockt täcke samt
ett stycke filt. dunsockarna var jag utan inatt eftersom de var spårlöst försvunna, men inatt lär de göra mig sällskap igen. Man mår bäst när man är många..

  Nästa helg har jag blivit medbjuden till fjällen för att spinka in damernas Vm i slalom. Smyg sugen är jag, men jag börjar bli nojig inför möjligheten att ajg fryser ihjäl på cupen..

Ádeo


RSS 2.0